“In het hier en nu vinden we rust. Tussen het voorspellen van de toekomst en het herbeleven van ons verleden in.”

Waarom in therapie?

Therapie kan blijvend positief veranderen en is daarom een goede investering in jezelf. Enerzijds kent het leven moeilijke momenten, anderzijds zijn ze een kans om wijzer en sterker te worden. Je doorzettingsvermogen waarmee je werkt aan jezelf zegt iets over jou, niet je probleem. Voor contact met Drs. Sarah Boon, hypnotherapeut en ACT therapeut in Amsterdam, klik hier. 

Het doel van mijn therapie is dat jij je gedachtes en emoties leert ervaren in het hier en nu zonder afwijzing of verzet. Je kunt jezelf niet dwingen om bepaalde dingen niet te denken of te voelen, dan wordt het alleen maar erger. ‘Denk niet aan de roze olifant!’ Het gaat er dus niet om dat we jouw klacht wegtoveren, maar we zorgen er voor dat je de dingen waar je mee zit niet meer als probleem ervaart. Zo creëren we ook een nuttige toolbox voor de toekomst omdat je in korte tijd op een meer helpende manier leert denken. Samen ontdekken we welke dingen er voor jou belangrijk zijn en hoe je hier naartoe kunt bewegen. Je leven gaat meer zinvol aanvoelen en je herwint de controle.

Wat is ACT therapie?

Acceptance en Commitment Therapy richt zich op zes verschillende aspecten.
  • Acceptatie. Vervelende ervaringen de ruimte geven.
  • Defusie. Loskomen van lastige gedachten en emoties.
  • Zelfbeeld. Een gezonde verhouding met jezelf.
  • Hier en nu. Aandacht voor het huidige moment.
  • Waarden. Welke dingen zou jij na willen streven?
  • Veranderen van je gedrag. Leven naar je waarden.

Ons brein is een orgaan dat de hele dag door voorspellingen doet en verbanden legt. Veel dingen die wij denken zijn helemaal niet waar. Desalniettemin bepalen ze hoe wij de werkelijkheid ervaren.  We ervaren leed waneer we verdrietige gebeurtenissen uit ons verleden herbeleven of rampscenario’s bedenken over de toekomst. Het verhaal dat we vertellen over onszelf zit nog al eens vol oordelen en verwijten. Onze gedachten maar ook emotionele staten die we ervaren kunnen ondraaglijk lijken. Met ACT technieken verander je jouw perspectief zodat je ervaringen, maar ook de daadwerkelijke ups en downs van het leven geen probleem meer voor je zijn. ACT noemt dit psychologische flexibiliteit. Er ontstaat vervolgens ruimte om jouw diepste waardes te gaan manifesteren in het hier en nu.

Wat is hypnotherapie?

Waneer je hoofd wemelt van de gedachten dan kom je minder goed bij de kern van jou klacht. Om je gedachten wat naar de achtergrond te brengen, doen we prettige ontspanningsoefeningen. Omdat er vele vormen van trance bestaan, zijn er ook veel misverstanden over wat trance precies inhoudt. Uiteindelijk is de hypnotische of therapeutische trance niet meer dan een fijne ontspanning en geestelijke helderheid. Hierdoor kan er gewerkt worden met je onbewuste denkprocessen, een diepere laag die veel inzicht kan geven. Verder gebruik ik vele bewezen psychotherapeutische technieken om een breed scala aan klachten te behandelen. Waneer je niet in hypnose wilt is dit geen probleem.

Wordt de therapie vergoed?

In veel gevallen vindt er (gedeeltelijk) vergoeding plaats, afhankelijk van je verzekering. Meer informatie hierover vind je op de deze pagina.

Hoe verloopt de therapie?

Als je therapie komt volgen, hebben we eerst een intake gesprek. Dit leidt voor jouzelf tot inzicht en overzicht als het gaat om je klacht. Daarna stellen we duidelijke doelen waar we samen aan gaan werken. Ten slotte maak ik een behandelplan voor onze volgende sessies waarin we jouw probleem daadwerkelijk gaan oplossen. Omdat iedereen uniek is, verschilt het traject per persoon. Gemiddeld komt men zo’n twee tot zeven sessies verdeeld over enkele weken tot maanden.

nl_NLNL