Hypnotherapie verandert op onbewust niveau

Hypnotherapie opent de deur naar een dieper bewustzijn waar positieve verandering mogelijk wordt. Door het induceren van trance, wordt de geest toegankelijk voor suggesties die gericht zijn op het aanpakken van specifieke problemen, gewoonten of overtuigingen. Wetenschappelijke studies bevestigen de effectiviteit van hypnotherapie bij een breed scala aan klachten. Onder mijn begeleiding kun je tijdens een hypnotherapie sessie diepgaande inzichten verwerven, verborgen blokkades overwinnen en nieuwe perspectieven ontwikkelen die je helpen positieve veranderingen in je leven te realiseren. Klik hier om een sessie te plannen.

De hypnotherapie sessie

Een sessie begint met een inleidend gesprek waarin we samenwerken om jouw probleem te begrijpen en een persoonlijk plan op te stellen. We bespreken je behoeften, zorgen en doelen, zodat de therapie optimaal aansluit bij wat jij nodig hebt. In de eerste sessie doen we een korte hypnoseoefening om je te laten kennismaken met de ervaring. Tijdens de vervolgsessies zul je langer in hypnose zijn.
Een hypnose oefening begint altijd met het opwekken van trance, vaak met behulp van visualisaties en ontspanningstechnieken. Tijdens de sessies maak ik gebruik van diverse therapeutische technieken om je te helpen gedachten, emoties en gedrag op een dieper niveau te verkennen en te veranderen. Aan het einde van de sessie breng ik je terug naar een wakkere toestand en bespreken we samen je ervaringen.

Hypnotherapie kan helpen bij een breed scala aan klachten
  • Problemen rondom het zelfbeeld. Zoals onzekerheid en sociale angst.
  • Stress, slaapproblemen en neerslachtigheid. Zoals herstel na burn-out of depressie.
  • Fobieën en angst. Zoals rijangst, vliegangst, angst voor dieren.
  • Trauma. De verwerking van een emotioneel schokkende gebeurtenis. 
  • Omgaan met een moeilijke situatie. Zoals rouwverwerking, spijt of ziekte.
  • Verslaving. Zoals stoppen met roken.
  • Leefstijlproblemen. Zoals hulp bij afvallen.
  • Ongewenst gedrag. Zoals nagelbijten, trichomanie, skin picking.
  • Somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten. Zoals prikkelbare darm syndroom ( PDS / spastische dikke darm) en anderen vormen chronische pijn of spanningsklachten.
Hypnotische trance

Tijdens hypnotische trance kun je een diepe staat van ontspanning ervaren, met een verhoogde focus. Je zult je kalmer voelen en meer ontvankelijk voor suggesties, terwijl je toch bewust blijft en controle behoudt. Het is vergelijkbaar met dagdromen, waarbij je je bewust bent van je omgeving en tegelijkertijd gefocust bent op je interne sensaties. In hypnose sta je open voor nieuwe perspectieven en inzichten. Jouw ervaring van hypnotische trance is uniek. Het kan variëren per sessie, maar hangt ook af van jouw persoonlijke kenmerken en de technieken die tijdens de sessie worden gebruikt.

Kan ik wel in hypnose?

Hypnose is geen mysterieuze of magische toestand, maar eerder een natuurlijke staat van bewustzijn die we allemaal regelmatig ervaren. Ik help je om deze ontspannen en gefocuste staat te bereiken. Mocht het in de sessie toch lastig zijn om je eraan over te geven, is dit helemaal geen probleem. Ik beheers ook vele andere therapeutische technieken die effectief zijn zonder dat je in trance bent. Niet in trance kunnen of willen hoeft absoluut geen belemmering te zijn om therapie te volgen.

Vergoeding en kosten

Een sessie van 90 minuten kost €90. In veel gevallen wordt (gedeeltelijk) vergoeding aangeboden, afhankelijk van je verzekering. Dit gebeurt meestal vanuit de aanvullende verzekering onder alternatieve zorg. Door vergoeding via de aanvullende verzekering kunnen therapeuten een breder scala aan gespecialiseerde therapievormen aanbieden, zoals in mijn geval hypnotherapie, ACT en mindfulness. De kosten van de sessies vallen buiten je eigen risico. Gebruik van de aanvullende verzekering biedt meer keuzemogelijkheden en minder wachtlijsten. Raadpleeg jouw verzekeringsmaatschappij of de zorgwijzer om te weten of je aanvullend bent verzekerd en vergoeding krijgt voor hypnotherapie. Klik hier om een sessie te plannen.

nl_NLNL